Spitskoolschotel met Rookworst en Kaas

Spitskoolschotel met Rookworst en Kaas

Spitskoolschotel met Rookworst en Kaas

Ingrediƫnten: 500 gram aardappels, zout, melk, boter, nootmuskaat, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 theelepel sambal, 2 teentjes knoflook, 1 rookworst, 600 gram spitskool, 2 eetlepels ketjap manis, kaas,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 gram geschilde aardappels gaar in water met een beetje zout. Pureer de aardappels met een beetje melk en boter. Breng op smaak met nootmuskaat. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 theelepel sambal en 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de ontbijtspek bijna knapperig is. Voeg 1 in stukjes gesneden rookworst toe en bak even mee. Voeg 600 gram spitskool toe en roerbak de spitskool tot de spitskool zacht is. Roer 2 eetlepels ketjap manis door de spitskool. Meng het spitskoolmengsel met de aardappelpuree. Doe het spitskoolmengsel in een ovenschaal. Verdeel er kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

(80 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top