Bami Goreng met Indische Gehaktballetjes

Bami Goreng met Indische Gehaktballetjes

Bami Goreng met Indische Gehaktballetjes

Via etenbloggers zag ik het recept voor Indische Gehaktballetjes langskomen van het blog Duizend1dag, het zouden erg lekkere gehaktballetjes zijn en dat is is inderdaad zo!

Bami Goreng
1/2 pak mienestjes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 150 gram hamblokjes, 400 gram macaroni-spaghetti groenten (ui, paprika, prei), 3 eetlepels ketjap manis, gefruite uitjes,

Aantal personen: 3

Kook de mienestjes in ruim kokend water beetgaar. Bak 1 gesnipperde ui met de rode ui uit het groentepakket, 2 teentjes knoflook en 150 gram hamblokjes tot de ui zacht is. Voeg de rest van het groentepakket toe en bak 5 minuten mee. Voeg de gekookte mie en 2 eetlepels ketjap manis toe en roerbak op hoog vuur. Strooi er op je bord gefruite uitjes over.

Indische Gehaktballetjes
Ingrediënten: 500 gram gehakt, 1 ei, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels gemberpoeder, 1 theelepel laos, 1 theelepel serehpoeder, 1 theelepel sambal, 1/2 eetlepel mosterd, 3 eetlepels ketjap manis, paneermeel,

Aantal gehaktballetjes: 18

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng 500 gehakt met 1 ei, 1 fijngesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook, 2 theelepels gemberpoeder, 1 theelepel laos, 1 theelepel serehpoeder, 1 theelepel sambal, 1/2 eetlepel mosterd en 3 eetlepels ketjap manis. Meng naar inzicht paneermeel er door. Draai er vervolgens gehaktballetjes van. Leg de gehaktballetjes in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met satésaus. Eet smakelijk!

(818 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

One thought on “Bami Goreng met Indische Gehaktballetjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top