Brownies van Witte Chocolade en Macadamianoten

Brownies van Witte Chocolade en Macadamianoten

Brownies van Witte Chocolade en Macadamianoten

Vandaag heb ik zomaar een dagje vrij. Heerlijk, tijd om weer eens wat te bakken. In huis had ik nog witte chocolade van Choc-o-Lait. In de supermarkt nog wat andere ingrediënten gescoord, de macadamia’s en eieren om deze witte brownies te maken!

Ingrediënten: 175 gram macadamianoten, 125 gram roomboter, 250 gram witte chocolade, 4 eieren, snuf zout, 350 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 300 gram bloem,

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een browniebakblik in met boter en bekleed het bakblik met bakpapier. Hak grof 175 gram macadamianoten. Smelt 125 gram roomboter met 250 gram witte chocolade au bain marie. Laat dit iets afkoelen. Klop 4 eieren met een snufje zout tot het luchtig is. Voeg 350 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker toe. Mix dit tot een romig geheel. Spatel vervolgens de gesmolten chocolade er doorheen. Spatel er vervolgens 300 gram bloem door en spatel dit voorzichtig tot een geheel. Spatel er als laatste de gehakte macadamianoten er doorheen. Schep het beslag in het browniebakblik. Zet het bakblik ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de brownie afkoelen en snij dan in blokjes. De witte brownies kunnen nog smeuïg zijn van binnen. Smul ze!

(94 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top