Nasi Keboeli met Kipsaté

Nasi Keboeli met Kipsaté

Nasi Keboeli met Kipsaté

Nasi Keboeli
Ingrediënten: 1/2 pak rijst (200 gram), 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1 prei, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 2 theelepels sambal tot de ui zacht is. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe en roerbak even mee. Voeg de kruiden (ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat) toe, roer even door. Voeg de rijst toe en warm het geheel al roerend goed door.

Kipsaté
Ingrediënten: 1 teentje knoflook, 1 eetlepel chilisaus, 4 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel ketjap manis, 2 kipfilets,

Maak een marinade van 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 eetlepel chilisaus, 4 eetlepels tomatenketchup en 1 eetlepel ketjap manis. Marineer hierin in grote blokjes gesneden kipsaté. Laat dit zeker een nachtje marineren. Je kan de saté in een koekenpan bakken. Eet smakelijk!

0
(38 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top