Gehaktbal met Luikse Saus

Gehaktbal met Luikse Saus

Gehaktbal met Luikse Saus

Soms kan je er zo’n zin in hebben, een gehaktbal en dan met Luikse saus, heerlijk! Alleen gehaktballen draaien, het perfecte recept heb ik nog niet, dus daarom lekker makkelijk een vers gedraaide gehaktbal van de slager (dat zijn toch wel de kenners)

Ingrediƫnten: 2 gehaktballen, 2 uien, 2 eetlepels azijn, 300 ml water, 1 rundvleesbouillonblokje, 3 eetlepels appelstroop, 30 gram rozijnen,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak 2 gehaktballen rondom bruin in hete boter. Leg de gehaktballen in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Bak 2 gesnipperde uien tot het zacht en een beetje bruin is in het achtergebleven vet. Voeg 2 eetlepels azijn toe en bak even mee op laag vuur. Voeg 300 ml water, 1 verkruimeld rundvleesbouillonblokje, 3 eetlepels appelstroop en 30 gram rozijnen toe. Breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 20 minuten indikken. Serveer de gehaktballen met de Luikse saus. Lekker met friet en een salade. Eet smakelijk!

0
(91 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top