Lasagne

Lasagne

Lasagne

Ingrediënten: 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook tijm, 300 gram gehakt, 250 gram champignons, 1 pot wortels, 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 1 bouillonblokje, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, peper, zout, nootmuskaat, 1 theelepel mosterd, 75 gram geraspte kaas, lasagnebladen,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig en schep het uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 300 gram gehakt toe. Bak het gehakt rul en bruin. Voeg 250 gram fijngesneden champignons en 1 uitgelekte pot worteltjes toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree en 1 verkruimeld bouillonblokje toe. Roer het goed door. Laat het geheel op laag vuur een half uur pruttelen. Voeg de dobbelsteentjes ontbijtspek weer toe.

Maak ondertussen de kaassaus. Smelt voor de kaassaus 50 gram boter. Voeg als de boter gesmolten is 50 gram bloem toe. Bak de bloem kort mee. Haal de pan van het vuur. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Breng op smaak met zout, peper nootmuskaat en 1 theelepel mosterd. Roer als de saus de gewenste dikte heeft ongeveer 75 gram geraspte kaas (of meer) erdoor.

Doe in een ovenschaal afwisselend een laag tomatensaus, lasagnebladen en kaassaus, eindig met een laagje kaassaus. Strooi er geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top