Risotto met Ham, Paprika en Prei

Risotto met Ham, Paprika en Prei

Risotto met Ham, Paprika en Prei

Ingrediënten: 1 ui, 1 teen knoflook, tijm, 250 gram risottorijst, scheutje witte wijn, 500 ml bouillon, 150 gram hamblokjes, 1 rode paprika, 1 prei, 75 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakte teen knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 250 gram risotto-rijst toe. Schep even om. Voeg een scheutje witte wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg geleidelijk 750 ml bouillon toe. Bak ondertussen in een andere pan 150 gram blokjes ham met 1 in blokjes gesneden rode paprika tot de paprika zacht is. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe. Bak de prei mee tot de prei zacht is. Voeg, als de risotto klaar is, de ham, prei en paprika aan de risotto toe. Roer 75 gram geraspte kaas door de risotto en laat de kaas smelten. Eet smakelijk!

2
(179 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top