Macaroni Ovenschotel met Doperwten, Ham en Kaas

Macaroni Ovenschotel met Doperwten, Ham en Kaas

Macaroni Ovenschotel met Doperwten, Ham en Kaas

Bij Etenbloggers viel het recept “Cheesy Butterflies Hurmie’s Thought for Food” op van Hurmie’s Thought for Food. Een makkelijk recept om te maken, dus bij deze. Het recept is niet precies nagemaakt, maar wel bijna.

Ingrediënten: macaroni, zout, 1 ui, 100 gram hamblokjes, 300 gram doperwten, 200 gram crème fraîche met Franse kruiden (AH), 100 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de macaroni beetgaar in kokend water met een beetje zout. Bak 1 gesnipperde ui met 100 gram hamblokjes tot de ui zacht is. Voeg 300 gram doperwten (diepvries), 200 gram crème fraîche met Franse kruiden en 75 gram geraspte kaas toe. Laat de crème fraîche en de kaas smelten in ongeveer 5 minuten. Giet de macaroni af en roer door de ham en doperwten. Schep vervolgens het geheel in een ovenschaal (of 2 eenpersoons-ovenschaaltjes). Strooi de overgebleven kaas over de ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de oven. Eet smakelijk!

0
(514 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top