Lonny at Mooi Zeist

Lonny at Mooi Zeist

Makanan Kecil Lonny at Mooi Zeist
Via Twitter ben ik uitgenodigd voor de perslunch van Lonny at Mooi Zeist. Lonny ken je misschien wel van zijn tvprogramma ‘De Reistafel’, zijn kookboeken of van de Samasaya sauzen. Na binnenkomst met hapjes en drankjes werden we aan tafel gebracht. We kregen het vijfgangen menu wat tijdens de 22 dagen Lonny at Mooi Zeist ook gereserveerd wordt voor gasten. En wat een genot was het!

Het eerste gerecht was de Makanan Kecil: gefrituurde en gestoomde hapjes, pangsit (gefrituurde wontonvellen gevuld met gekruid varkens- en garnalengehakt), lumpia (met groenten en kippenvlees), tahu isi (vegetarisch), lombok isi (Spaanse peper gevuld met gekruid kippengehakt) en Tum Siap (Balinees gekruid gehakt in bananenblad gestoomd).

Soto Banjar Lonny at Mooi Zeist
Het tweede voorgerecht was Soto Banjar, een kippensoep met kokosmelk en vleeskoekje (rundvlees)

Saté Kambing Lonny at Mooi Zeist
Het derde voorgerecht was de beroemde Saté Kambing, waarbij de saus aan tafel gemaakt wordt. Saté Kambing is saté van geitenhaas.

Spoom Lonny at Mooi Zeist
Als appetizer kregen we tussendoor een glaasje Spoom, passievruchten-sorbet met prosecco.

Lonny's Rijsttafel Lonny at Mooi Zeist
Daarna volgde het hoofdgerecht: Lonny’s rijsstafel met Lonny’s favoriete gerechten: Rendang Padang (rundvlees in pittige kokosmelksaus), Dengeng Baldo (gefrituurd rundvlees met sambalsaus), Ayam Betawi (krokante kip met pittige kecapsaus), Ayam Base Kalas (Balinees kipgerecht in kokosmelksaus), Balinese Babi Kecap (varkensvlees in zoete kecapsaus), Ikan Sambal Matah (gebakken vis met rauwe sambal), Sambal Goreng Telor (eieren in kokosmelksaus) en Tumis Bayem, Kacang Payang, Taugé (roerbak van spinazie, kousenband en taugé). Erbij witte rijst en nasi goreng.

Kokos Kwartet Lonny at Mooi Zeist
Het nagerecht was een ‘Kokos Kwartet’ met Pisang Goreng (gebakken banaan), Klappertaart (kokostaartje), IJs Kopjor (jonge kokos met kokosmelk en rozenstroop) en Pudding van Witte Chocolade en Kokosmelk.

Zoals je ziet een enorm menu, maar zo lekker, je blijft er van eten. Deze lunch duurde vier uur, dus je zit op je gemak. Er is entertainment zo schijnt Thomas Acda een keer een gastoptreden te doen, maar ook is er live pianomuziek van Lonny’s vroegere pianist Gert-Jan van Amsterdam (hij speelde vandaag ook) en soms zingt er spontaan iemand van de bediening of van de gasten. Als je wilt komen dan moet je zeker reserveren. Reserveren kan vanaf 4 personen. Het menu wat tijdens Lonny at Mooi Zeist wordt geserveerd is een vast menu, er is dus geen a la carte. Het menu kost 64,50 per persoon daarvoor krijg je een avond vol entertainment en lekker eten! Lonny kookt en zingt in Mooi Zeist van 22 Maart tot 22 April 2012. De eigenaren zijn dan lekker op vakantie en Lonny neemt dan na 15 jaar weer even een plekje in de keuken in. Zijn oude bediening is erbij dus oude tijden herleven weer, niet in Amsterdam maar in Zeist, Mooi Zeist wel te verstaan!

Lonny at Mooi Zeist
Mooi Zeist
Bachlaan 55
3706 BB Zeist

0
(70 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top