Lasagne

Lasagne

Lasagne

Ingrediënten: 1 ui, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, tijm, 300 gram gehakt, 250 gram champignons, 1 potje wortels, 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 1 bouillonblokje, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml bouillon, peper, 75 gram geraspte kaas, lasagnebladen,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 1 gesnipperde ui met 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 300 gram gehakt toe. Bak het gehakt rul en bruin. Voeg 250 gram fijngesneden champignons en 1 uitgelekt potje worteltjes toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree en 1 verkruimeld bouillonblokje toe. Roer het goed door. Laat het geheel op laag vuur eeen half uur pruttelen.

Maak ondertussen de kaassaus. Smelt voor de kaassaus 50 gram boter. Voeg als de boter gesmolten is 50 gram bloem toe. Bak de bloem kort mee. Haal de pan van het vuur. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml bouillon toe. Breng op smaak met zout en peper. Roer als de saus de gewenste dikte heeft er ongeveer 75 gram geraspte kaas (of meer) door.

Doe in een ovenschaal afwisselend een laag tomatensaus, lasagnebladen en kaassaus, eindig met een laagje tomatensaus. Strooi er geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(8 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

2 thoughts on “Lasagne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top