Oliebollen

Oliebollen

Oliebollen

Vandaag zijn Jan en Mieneke bij ons om oud & nieuw te vieren. Daarbij horen natuurlijk oliebollen. Mieneke en Britt zijn dan ook in de schuur aan de gang gegaan om verse oliebollen te bakken. Doet me denken aan vroeger!

Ingrediƫnten: 500 gram rozijnen, 2 appels (Goudreinet), 2 pakken Koopmans oliebollen mix, 1 liter handwarm water,

Aantal oliebollen: ruim 60

Laat 500 gram rozijnen ongeveer 15 minuten wellen in warm water. Dep de rozijnen droog. Schil 2 appels en snij ze in kleine blokjes. Maak een glad beslag van 2 pakken Koopmans mix voor oliebollen en 1 liter handwarm water. Doe dit met een mixer met deeghaken of een pollepel. Roer de rozijnen en de stukjes appel er door. Dek de beslagkom af met plasticfolie. Laat het beslag bij kamertemperatuur 45 minuten rijzen. Verwarm de olie (bij voorkeur zonnebloemolie) tot 190 graden in een friteuse. Doe met een grote lepel schepjes oliebollenbeslag in de friteuse. Bak de oliebollen in 3 tot 4 minuten bruin. Schep de oliebollen met een schuimspaan uit de olie. Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier. Serveer natuurlijk met poedersuiker! Smul ze!

Koopmans heeft ook een bakfilm aan oliebollen gewijd:

(51 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top