Nasi Keboeli met Babi Pangang en Frikadel Pan

Nasi Keboeli met Babi Pangang en Frikadel Pan

Nasi Keboeli met Babi Pangang en Frikadel Pan

Nasi Keboeli
Ingrediënten: 1 pak rijst (400 gram), 2 uien, 6 teentjes knoflook, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 prei, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 ei,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen. Bak 2 gesnipperde uien met 6 fijngehakte teentjes knoflook, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek en 1 in ringen gesneden prei tot de ui zacht is. Voeg de rijst toe en roer goed door. Voeg de kruiden (ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat) toe en warm het geheel goed door. Bak 1 geklutst ei in hete boter tot gaat stollen. Roer dit door de rijst.

Babi Pangang
Ingrediënten: 1 kilo speklappen, ketoembar, Chinese vijfkruidenpoeder, 100 ml ketjap manis, 1 eetlepel olie, flinke scheut citroensap, 2 teentjes knoflook, zout, peper,

Snij 1 kilo speklappen in reepjes. Maak een marinade van 100 ml ketjap manis, 1 eetlepel olie, een flinke scheut citroensap, 2 fijngehakte teentjes knoflook, ketoembar en Chinese vijfkruidenpoeder. Marineer hierin de speklapjes. Laat de speklapjes een nacht marineren op een koele plaats. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de gemarineerde speklapreepjes even in een hete koekenpan. Doe de gemarineerde speklapjes in een ovenschaal en zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Babi Pangang Saus

Ingrediënten: 200 ml tomatenketchup, 1 eetlepel chilisaus, 2 eetlepels azijn, 4 eetlepels gembersiroop, 3 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels donkere basterdsuiker,

Meng 200 ml tomatenketchup, 1 eetlepel chilisaus, 2 eetlepels azijn, 4 eetlepels gembersiroop, 3 eetlepels ketjap manis en 2 eetlepels donkere basterdsuiker. Verwarm de saus op laag vuur.

Frikadel Pan
Ingrediënten: 125 ml melk, 1 bouillonblokje, 300 gram gehakt, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, peper, 1 eetlepel ketjap manis, 2 eieren, 3 eetlepels aardappelpuree (gemaakt van 2 gekookte aardappels en wat melk),

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm 125 ml melk met 1 verkruimeld bouillonblokje. Laat het iets afkoelen. Meng 300 gram gehakt met kruidnagelpoeder, nootmuskaat, peper, 1 eetlepel ketjap manis en 2 eieren. Voeg de melk en 3 eetlepels aardappelpuree toe. Meng dit kort. Doe het gehakt in een ovenschaaltje. Zet de ovenschaal ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.

0
(226 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

4 thoughts on “Nasi Keboeli met Babi Pangang en Frikadel Pan

 1. Hoi Anja,

  Uiteraard ook van mij de beste wensen voor 2012.
  Ik heb een vraagje over jouw nasi: Heb je enige indicatie hoeveel ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat je daarin doet? Ik maak het nog steeds met een zakje en wil daar eigenlijk vanaf.

  Groetjes,
  Marije

  1. Hallo,

   Ook de beste wensen voor 2012!
   Meestal doe ik maar wat kruiden er in, maar ik weet wel welke wat meer. Ketoembar ongeveer een theelepel, kaneel een 1/2 theelepel, en van de kruidnagelpoeder en nootmuskaat een snufje (mespunt). Lekker is als je het op het einde nog wat ketjap er bij doet voor de smaak (niet te veel natuurlijk want dan wordt het zo klef en ketjap kan al snel overheersend zijn).

   Succes er mee!

   Groetjes Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top