Appelbeignets (Appelflappen)

Appelflappen (Appelbeignets)

Naast de oliebollen hebben de dames ook appelbeignets gebakken. Volgens mij noemden wij ze vroeger appelflappen, maar dat is de driehoekige variant met bladerdeeg gemaakt.

Ingrediënten: 4 appels (Goudreinet), suiker, kaneel, 200 gram Koopmans oliebollen mix, 400 ml melk,

Aantal appelflappen: 20

Verwarm de olie in de friteuse voor op 190 graden. Schil 4 appels, boor het klokhuis er uit met een appelboor. Snij de appels in schijven. Bestrooi de appelschijven met kaneel en suiker naar smaak. Mix 200 gram Koopmans oliebollen mix met 400 ml melk tot een glad beslag. Haal de appelschijven door het beslag. Bak de appelschijven ongeveer 3 minuten in de hete olie. Laat de appelbeignets uitlekken op keukenpapier. Smul ze.

Koopmans heeft ook een bakfilm waarin je precies ziet hoe je appelbeignets maakt:

(468 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.