Stroopwafelcake

Stroopwafelcake

Stroopwafelcake

Van de week zag ik op beautyblog Sillysilsil een recept voor een stroopwafelcake, dat leek mij ook erg lekker. Aangezien er dit weekend visite komt die ook wel van zelfgebakken cakes houden kon ik dit mooi uit proberen. Uiteraard heb ik totaal mijn eigen twist aan het recept gegeven.

Ingrediënten: 250 gram boter, 250 gram witte basterdsuiker, 4 eieren, 250 gram bloem, zout, 1 zakje bakpoeder, 1 zakje vanillesuiker, 4 stroopwafels,

Verwarm de oven voor op 130 graden. Ik kies voor deze lage temperatuur om te bekijken of de cake egaler rijst. Aan het einde van de baktijd verhoog ik de temperatuur naar 160 graden voor de bruine korst.

Meng 250 gram boter met 250 gram witte basterdsuiker. Voeg 4 eieren toe en mix tot een smeuïg geheel. Voeg 250 gram bloem, een snufje zout, 1 zakje bakpoeder en 1 zakje vanillesuiker toe en mix tot een egaal beslag. Snij 4 stroopwafels in kleine stukjes. Meng de stukjes stroopwafels door het beslag. Schep het beslag in een beboterde cakevorm.

Zet de cakevorm ongeveer 1 uur en 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet daarna de oven nog 10 minuten op 160 graden. (Ik was te ongeduldig en deed dit eerder waardoor het nog iets is opengegaan). Laat de cake afkoelen. Smul ze!

0
(31 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

One thought on “Stroopwafelcake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top