Lasagne

Lasagne

Lasagne van Anja en Britt

Ingrediƫnten: 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 300 gram gehakt, 1 wortel, een scheutje rode wijn, 250 gram champignons, 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 1 bouillonblokje, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, 1 theelepel mosterd, peper, zout, 75 gram geraspte kaas, lasagne bladen,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak in hete olie 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Schep het uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm naar smaak tot de ui glazig is. Voeg 300 gram gehakt toe en roerbak dit tot het gehakt bruin is. Voeg vervolgens 1 in plakjes gesneden wortel toe en bak ongeveer 5 minuten mee. Blus met een scheutje rode wijn. Laat de alcohol verdampen. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree en 1 verkruimeld bouillonblokje toe. Laat het geheel kort aan de kook komen. Mix met een staafmixer tot een iets gladdere saus. Voeg de gebakken dobbelsteentjes ontbijtspek toe. Laat de saus, terwijl je de kaassaus maakt, even pruttelen op laag vuur.

Maak de kaassaus. Smelt 50 gram boter. Als de boter gesmolten is voeg je 50 gram bloem toe. Bak dit kort mee. Haal de pan van het vuur. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Breng op smaak met 1 theelepel mosterd, zout en peper. Roer als de saus de gewenste dikte heeft er ongeveer 75 gram geraspte kaas (of meer) door.

Doe in een ovenschaal (of in 3 eenpersoons ovenschaaltjes) een laagje van het gehakt-groenten mengsel, een laagje kaassaus en een laagje lasagne bladen. Vervolgens weer een laagje gehakt-groente mengsel en lasagne bladen. Eindig met een laag kaassaus. Strooi er nog wat geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top