Italiaans Stoofvlees

Italiaans Stoofvlees

Italiaans Stoofvlees

Ingrediënten: 1 kilo rundvlees, zout, peper, bloem, 2 uien, 3 teentjes knoflook, tijm, 100 gram bacon, 4 plakjes salami, 4 eetlepels balsamico azijn, 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 400 ml water, 2 bouillonblokjes, peterselie,

Aantal personen: 6

Snij 1 kilo rundvlees in grote blokken. Bestrooi met zout en peper. Bedek met een laagje bloem. Bak het rundvlees in gedeeltes bruin in een hete boter. Schep het uit de pan en houdt het even apart. Voeg nieuwe boter toe en bak hierin 2 gesnipperde uien met 3 fijngehakte teentjes knoflook, wat tijm, 100 gram in reepjes gesneden bacon en 4 in reepjes gesneden plakjes salami tot de ui zacht is. Doe het rundvlees terug in de pan. Voeg 4 eetlepels balsamico azijn toe en roer goed door. Voeg 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 400 ml water en 2 verkruimelde bouillonblokjes toe. Roer goed door en laat het geheel aan de kook komen. Zet het vuur lager en laat vervolgens 2 uur pruttelen. Voeg als laatste peterselie toe. Lekker met spaghetti, maar ook zoals wij het hebben gedaan met frietjes en een salade. Eet smakelijk!

0
(140 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top