Indische Rijsttafel

Indische Rijsttafel

Indische Rijsttafel

Nasi Keboeli
Ingrediënten: 1 pak rijst (400 gram), 2 uien, 6 teentjes knoflook, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 prei, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 ei,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen. Bak 2 gesnipperde uien met 6 fijngehakte teentjes knoflook, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek en 1 in ringen gesneden prei tot de ui zacht is. Voeg de rijst toe en roer goed door. Voeg de kruiden (ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat) toe en warm het geheel goed door. Bak 1 geklutst ei in hete boter tot gaat stollen. Roer dit door de rijst.

Babi Ketjap
Ingrediënten: 1 ui, 3 teentjes knoflook, 300 gram hamlapjes, 300 gram speklapjes, 250 ml ketjap manis, 2 aardappelen, 250 gram doperwten,

Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg 300 gram in blokjes gesneden hamlapjes en 300 gram in blokjes gesneden speklapjes toe. Bak op hoog vuur bruin. Voeg 250 ml ketjap manis toe en laat op laag vuur 1 uur pruttelen. Voeg als laatste 2 in blokjes gesneden aardappelen en 250 gram doperwten door. Warm het geheel nog 15 minuten door.

Frikadel Pan
Ingrediënten: 125 ml melk, 1 bouillonblokje, 300 gram gehakt, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, peper, 1 eetlepel ketjap manis, 2 eieren, 3 eetlepels aardappelpuree (gemaakt van 2 gekookte aardappels en wat melk),

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm 125 ml melk met 1 verkruimeld bouillonblokje. Laat het iets afkoelen. Meng 300 gram gehakt met kruidnagelpoeder, nootmuskaat, peper, 1 eetlepel ketjap manis en 2 eieren. Voeg de melk en 3 eetlepels aardappelpuree toe. Meng dit kort. Doe het gehakt in een ovenschaaltje. Zet de ovenschaal ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Rookworst Smoor
Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 100 ml ketjap manis, 100 ml water, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 rookworst,

Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg 100 ml ketjap manis, 100 ml water, kruidnagelpoeder en nootmuskaat toe. Leg de rookworst in de saus. Laat het geheel 20 minuten op middelhoog vuur smoren.

Saté Babi
Ingrediënten: 500 gram speklappen, 3 eetlepels ketjap manis, 4 teentjes knoflook,

Maak een marinade van 3 eetlepels ketjap manis en 4 fijngehakte teentjes knoflook. Meng 500 gram in blokjes gesneden speklapjes door de marinade. Laat het geheel minstens 1 uur marineren of beter nog 1 nacht. Rijg de saté eventueel aan satéstokjes. Bak de saté op een hete gril bruin.

Satésaus
Ingrediënten: 300 gram pindakaas, 1 theelepel sambal, 1 eetlepel ketjap manis, 2 eetlepels citroensap, zout,

Verwarm 300 gram pindakaas met 1 theelepel sambal, 1 eetlepel ketjap manis en 2 eetlepels citroensap tot een gladde saus. Breng eventueel op smaak met een beetje zout.

0
(43 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top