Rijst met Kapucijners met Zoete Saus

Rijst met Kapucijners met Zoete Saus

Rijst met Kapcijners met Zoete Saus

Ingrediënten: rijst, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 250 gram champignons, 1 potje jonge kapucijners, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepels chilisaus, 2 eetlepels ketjap manis, beetje water,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Voeg 1 gesnipperde ui toe en bak mee tot de ui zacht is. Voeg vervolgens 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en bak tot de champignons zacht zijn. Voeg vervolgens 1 uitgelekt potje jonge kapucijners, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepel chilisaus, 2 eetlepels ketjap manis en een beetje water toe. Laat het geheel 10 minuten pruttelen op laag vuur. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

(205 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

7 thoughts on “Rijst met Kapucijners met Zoete Saus

  1. Ja een soort boon, qua maat ergens tussen een doperwt en bruine boon. Lekkerst zijn de jonge kapucijners ook wel veldertjes genoemd geloof ik. En idd het was erg lekker 🙂

   Gr. Anja

 1. Die Chilisaus die je hierin gebruikt is dat die Chinese chilisaus of de bbq chilisaus? En heb je tips waar je die Chinese chilisaus zoal in kunt gebruiken?
  Ik vind trouwens dat je een heerlijk blog hebt en ik kijk dagelijks.

  Groetjes,
  Marije

  1. Leuk dat je vaker op mijn blog komt 🙂
   De chilisaus die ik gebruik is meestal die van Samasaya of die van Inproba. Das volgens mij meer de Indonesische/Chinese. Ik gebruik chilisaus ook regelmatig met marinades ( beetje ketjap manis, beetje tomatenketchup, beetje chilisaus en knoflook) en soms ook in een tomatensaus om er iets meer pit in te krijgen.

   Groetjes Anja

 2. Dank je wel voor je antwoord. Ik denk dat we zo’n beetje dezelfde smaak hebben want ik heb nog nooit iets bij je gelezen wat me niet lekker leek.
  Ik kon alleen de tags niet meer vinden de laatste paar dagen maar dat blijkt nu even anders te werken.
  Ik heb inderdaad ook die van Improba gekocht want ik wil dit recept morgen gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top