Indonesische Rijsttafel

Indonesische Rijsttafel

Indonesische Rijsttafel
Nasi Keboeli
Ingrediënten: 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 uien, 3 teentjes knoflook, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, gekookte rijst (200 gram), ketjap manis, 4 eieren,

Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot het bijna knapperig is. Voeg 1 gesnipperde ui en 3 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg ketoembar, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat naar smaak toe, bak kort mee. Voeg de koude rijst toe en roer goed door. Roer er 4 geklutste eieren door en laat het op hoog vuur stollen. Breng de nasi op smaak met ketjap manis. Warm het geheel goed op.

Babi Tjien
Ingrediënten: 4 speklappen, 1 ui, 4 teentjes knoflook, 1 eetlepel zwarte bonensaus (taotjo), 2 eetlepels ketjap manis, gemberpoeder, ketoembar, 4 eetlepels water,

Bak 4 in blokjes gesneden speklappen bruin in een klein beetje boter. Schep het uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 4 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui glazig is. Voeg 1 eetlepel zwarte bonensaus, 2 eetlepels ketjap manis, gemberpoeder, ketoembar en 4 eetlepels water toe. Roer tot een saus. Voeg de gebakken speklapjes weer toe en warm het geheel goed door.

Frikadel Pan
Ingrediënten: 125 ml melk, 1 bouillonblokje, 300 gram gehakt, 1 eetlepel ketjap manis, 2 eetlepels aardappelpuree, nootmuskaat, kruidnagelpoeder,

Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht). Verwarm 125 ml melk en los hier een bouillonblokje in op. Laat de melk wat afkoelen. Meng 300 gram gehakt met 1 eetlepel ketjap manis, 2 eetlepels aardappelpuree, nootmuskaat, kruidnagelpoeder en de melk toe. Doe het gehakt in een ingevet ovenschaaltje. Zet de ovenschaal ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Boontjes in Tomatensaus
Ingrediënten: 1 ui, 1 theelepel sambal, 1 blikje sperziebonen, 1 blik tomaatblokjes, 2 eetlepels chilisaus, gemberpoeder, zout, peper,

Bak 1 gesnipperde ui met 1 theelepel sambal tot de ui glazig is. Voeg 1 uitgelekt blikje sperziebonen en 1 blikje tomaatblokjes toe. Roer even door. Breng op smaak met 2 eetlepels chilisaus, gemberpoeder, zout en peper. Warm het geheel goed door.

(50 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top