Ingrediënten: rijst, 1 teentje knoflook, 1 ui, 1 kipfilet, 1 rode paprika, 250 gram champignons, 1 blokje kippenbouillon, 250 ml kookroom, 2 eetlepels pindakaas, 1 eetlepel chilisaus, 1 eetlepel ketjap manis, handje cashewnoten,
Aantal personen: 3
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook. Bak tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe en bak de kipfilet bruin. Voeg 1 gesneden rode paprika en 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 verkruimeld blokje kippenbouillon, 250 ml kookroom, 2 eetlepels pindakaas, 1 eetlepel chilisaus en 1 eetlepel ketjap manis toe. Laat de saus op middelhoog vuur iets inkoken. Voeg op het laatst een handje cashewnoten toe. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!
Hoi,
Leuk recept, lijkt erg veel op het Knorr Wereldrecept ‘Kip Siam’.
Las laatst ook een leuk recept op receptvandedag.net. Misschien het kijken even waard.
Gr. Pieter