Nasi Keboeli en Babi Tjien

Nasi Keboeli en Babi Tjien

Nasi Keboeli en Babi Tjien
Nasi Keboeli
Ingrediënten: 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 uien, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 3 bosuien, gekookte rijst (200 gram), ketjap manis,

Aantal personen: 3

Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot het bijna knapperig is. Voeg 1 gesnipperde ui, 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg ketoembar, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat naar smaak toe, bak kort mee. Voeg 3 in ringen gesneden bosuien toe, bak kort mee. Voeg de koude rijst toe en roer goed door. Breng de nasi op smaak met ketjap manis. Warm het geheel goed op.

Babi Tjien
Ingrediënten: rijst, 4 speklappen, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 eetlepel zwarte bonensaus, 2 eetlepels ketjap manis, gemberpoeder, ketoembar, minifriet chips,

Aantal personen: 3

Maak een marinade van 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 eetlepel zwarte bonensaus, 2 eetlepels ketjap manis, gemberpoeder en ketoembar. Marineer hierin 4 in blokjes gesneden speklappen. Laat het geheel minstens 2 uur marineren. Bak de speklapjes bruin in een klein beetje boter. Serveer met de nasi keboeli en strooi over de babi tjien nog wat minifriet (chips). Eet smakelijk!

0
(56 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top