Kipfilet met Champignon-Kaassaus uit de Oven

Kip

Kipfilet met Champignon-Kaassaus uit de Oven

Kipfilet met Champignon-Kaassaus uit de Oven
Ingrediënten: 2 kipfilets, zout, kipkruiden, 4 plakjes rauwe ham, 1 ui, tijm, 250 gram champignons, 250 ml kookroom (Bleuband Finesse), 1 kippenbouillonblokje, 100 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi 2 kipfilets met zout en kipkruiden. Omwikkel de kipfilets elk met 2 plakjes rauwe ham en leg de kipfilets in een ovenschaal. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en bak de champignons mee tot het zacht is. Voeg 250 ml kookroom toe en verkruimel er 1 kippenbouillonblokje boven. Laat een paar minuten pruttelen en roer er dan van het vuur af 75 gram geraspte kaas door. Schenk de saus in de ovenschaal en strooi de resterende geraspte kaas erover. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Wij hebben er frietjes uit de Actifry bij gegeten. Eet smakelijk!

0
(3.484 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top