Bloemkool Bolognese

Bloemkool Bolognese

Bloemkool Bolognese

Ingrediënten: 1 bloemkool, 1 ui, tijm, 250 gram gehakt, 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepel chilisaus, 1 bouillonblokje, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, 75 gram belegen kaas, peper, zout, nootmuskaat, 200 gram aardappelschijfjes,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 1 in roosjes gesneden bloemkool beetgaar en houdt het apart. Bak 1 gesnipperde ui met wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gehakt toe en bak het gehakt bruin en los. Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree en 1 eetlepel chilisaus toe. Verkruimel er 1 bouillonblokje boven uit. Laat het even pruttelen.

Maak ondertussen de kaassaus. Smelt 50 gram boter. Als de boter gesmolten is voeg je 50 gram bloem toe. Bak dit kort mee. Haal de pan van het vuur. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Roer als de saus de gewenste dikte heeft er 75 gram belegen kaas door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Leg in een ovenschaal een laagje aardappelschijfjes. Leg hierop de bloemkoolroosjes. Schep de bolognese-saus over de bloemkool. Giet als laatste de kaassaus over de bloemkool. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(47 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top