Gehaktbal met Luikse Saus

Gehaktbal met Luikse Saus

Gehaktbal met Luikse Saus

Ingrediënten: 2 gehaktballen, 1 ui, 2 eetlepels azijn, 200 ml vleesfond, 2 eetlepels appelstroop, 2 handjes rozijnen, 2 eetlepels aardappelzetmeel, water

Aantal personen: 2

Bak 2 gehaktballen rondom bruin en houdt eventueel warm in een voorverwarmde oven. Bak 1 gesnipperde ui in hete boter tot de ui zacht is. Voeg 2 eetlepels azijn toe en roer even door de ui. Voeg 200 ml vleesfond en 2 eetlepels appelstroop toe. Breng al roerende aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen. Roer er 2 handjes rozijnen toe. Maak een mengsel van 2 eetlepels aardappelzetmeel en wat water. Roer dit door de saus om de saus te binden. Serveer de gehaktballen met de saus. Lekker met Vlaamse friet en een salade. Eet smakelijk!

0
(156 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

One thought on “Gehaktbal met Luikse Saus

  1. Echt leuk om hier een Belgisch recept tegen te komen, eentje dat ik zelf niet kende als Belgische trouwens, maar waar ik wel op zoek naar was… ik heb vorig jaar in Wallonië iets soortgelijks gegeten, ik denk dat jouw recept er dichtbij komt! Ik ga het zeker eens proberen, bedankt!

    Groetjes,
    Marian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top