Risotto met Prei en Speklapje

Risotto met Prei en Speklapje

Risotto met Prei en Speklapje

Ingrediënten: 2 speklapjes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 1 prei, scheutje witte wijn, 250 gram risotto rijst, 750 ml bouillon, 100 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Bak 2 in blokjes gesneden speklapjes tot het knapperig is. Schep het uit de pan en houd het apart. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe en bak tot de prei zacht is. Voeg een scheutje witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg 250 gram risotto rijst toe en roer even door. Voeg geleidelijk 750 ml bouillon toe, onder af en toe roeren, en laat de risotto rijst de bouillon opnemen. Roer er 100 gram geraspte kaas door en doe de speklapjes terug in de pan. Warm het geheel goed door en laat de kaas smelten. Eet smakelijk!

0
(49 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top