Lasagne met Spinazie

Lasagne met Spinazie

Lasagne met Spinazie

Ingrediënten: 600 gram spinazie, 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 300 gram gehakt, 1 blik tomaatblokjes, 1 bouillonblokje, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml bouillon, 75 gram geraspte kaas, paprikapoeder, zout, nootmuskaat, lasagne bladen, mozzarella,

Aantal personen: 3

Roerbak 600 gram spinazie in hete olie tot het geslonken is. Schep het uit de pan, hak het fijn en houd het even apart. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 300 gram gehakt toe en bak de gehakt bruin en rul. Voeg 1 blik tomaatblokjes toe en voeg een verkruimeld bouillonblokje toe. Roer de spinazie door de tomatensaus en warm het geheel goed door.

Maak ondertussen de kaassaus. Smelt 50 gram boter. Als de boter gesmolten is voeg je 50 gram bloem toe. Bak dit kort mee. Haal de pan van het vuur. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml bouillon toe. Roer als de saus de gewenste dikte heeft er 75 gram belegen kaas door. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en nootmuskaat.

Doe in een ovenschaal (of in 3 eenpersoons ovenschaaltjes) een laagje van het gehakt-spinazie mengsel, een laagje lasagne bladen. Vervolgens weer een laagje gehakt-spinazie mengsel en lasagne bladen. Eindig met een laag kaassaus. Doe er nog wat mozzarella over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(24 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top