Bloemkool Kaassaus

Bloemkool Kaassaus

Bloemkool Kaassaus

Ingrediënten: 1 kleine bloemkool, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml bouillon, nootmuskaat, peper, 100 gram belegen kaas, Italiaanse kruiden,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook 1 in roosjes gesneden bloemkool beetgaar in water met wat zout. Maak ondertussen de kaassaus. Smelt 50 gram boter. Als de boter gesmolten is voeg je 50 gram bloem toe. Bak dit kort mee. Haal de pan van het vuur. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml bouillon toe. Roer als de saus de gewenste dikte heeft er 100 gram belegen kaas door. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Doe de bloemkool in een ovenschaal en giet de kaassaus er over. Strooi er nog wat extra geraspte kaas en kruiden over. Zet ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(45 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top