Rijst met Kip, Peultjes en Banaan

Rijst met Kip, Peultjes en Banaan

Rijst met Kip, Peultjes en Banaan

Ingrediënten: rijst, 100 gram peultjes, 1 kipfilet, 1 ui, 3 bosuien, 125 gram champignons, 3 eetlepels Samasaya ketjap manis, 2 eetlepels sesamolie, 100 ml water, 1 eetlepel maïzena, 1 kuipje Maggi kippenbouillon (of 1 blokje kippenbouillon), 2 bananen,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. kook 100 gram peultjes beetgaar, giet af en houdt even apart. Bak in hete olie 1 in blokjes gesneden kipfilet tot het bruin is. Voeg 1 gesnipperde ui en 3 in ringen gesneden bosuien toe. Bak mee tot de ui zacht is. Voeg 125 gram in plakjes gesneden champignons toe, bak mee tot de champignons zacht zijn. Maak ondertussen een saus van 3 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels sesamolie, 100 ml water en 1 eetlepel maïzena. Doe de peultjes bij de kip en voeg de saus met 1 kuipje Maggi kippenbouillon en 2 in plakjes gesneden bananen toe. Warm het geheel goed door. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

0
(79 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top