Kipfilet met Kaas-Uiensaus en Spek uit de Oven

Kipfilet met Kaas-Uiensaus en Spek uit de Oven

Kipfilet met Kaas-Uiensaus en Spek uit de Oven

Ingrediënten: 150 gram plakjes ontbijtspek, 2 kipfilets, 2 uien, peterselie, scheutje witte wijn, 150 ml kookroom, 1 blokje groentebouillon, 75 gram geraspte oude kaas,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bak in een hete koekenpan 150 gram plakjes ontbijtspek tot het knapperig is. Schep uit de pan en houd het apart. Bak in het achtergebleven vet 2 kipfilets aan beide kanten bruin. Haal de kipfilet uit de pan en leg de kipfilets in een ovenschaal. Bak in het achtergebleven vet 2 fijngesnipperde uien tot de uien zacht zijn. Voeg 1 hand fijngehakte peterselie toe. Roer door. Voeg een scheut witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg 150 ml kookroom toe. Verkruimel er 1 blokje groentebouillon boven. Breng kort aan de kook. Roer er 75 gram geraspte oude kaas door de saus en laat de kaas smelten. Giet de saus over de kipfilets. Strooi over de kipfilets leg de in stukjes verkruimelde ontbijtspek er op. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Erbij hebben we er aardappelschijfjes en een salade gegeten. Eet smakelijk!

0
(361 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top