Macaroni Ovenschotel met Tomaat en Spek

Macaroni Ovenschotel met Tomaat en Spek

Macaroni Ovenschotel met Tomaat en Spek

Ingrediënten: 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 4 tomaten, 500 ml gezeefde tomaat, 1 bouillonblokje, macaroni, 25 gram boter, 2 eetlepels bloem, 250 ml melk, 75 gram geraspte kaas, paprikapoeder, extra geraspte kaas,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek op laag vuur tot het bijna knapperig is. Voeg 1 gesnipperde ui toe en bak het mee tot het zacht is. Voeg 4 in blokjes gesneden tomaat en 500 ml gezeefde tomaat toe. Roer er vervolgens 1 verkruimeld bouillonblokje en ongekookte macaroni (hoeveelheid zelf inschatten) er door. Laat op laag vuur even zachtjes pruttelen. Maak ondertussen een kaassaus. Smelt 25 gram boter en voeg 2 eetlepels bloem toe. Roer goed. Voeg vervolgens geleidelijk 250 ml melk toe. Roer er van het vuur af 75 gram geraspte kaas toe en laat dit smelten. Breng op smaak met paprikapoeder. Roer de kaassaus door de macaroni. Schep de macaroni in een ovenschaal. Strooi er geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(48 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top