Lasagne

Lasagne

Lasagne

Ingrediënten: 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 250 gram gehakt, 1 wortel, 250 gram champignons, scheutje rode wijn, 1 blik tomaatblokjes, 1 bouillonblokje, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, paprikapoeder, peper, zout, 75 gram belegen kaas, lasagne bladen,

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak in hete olie 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig en schep het uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm naar smaak tot de ui glazig is. Voeg 250 gram gehakt toe en roerbak dit tot het gehakt bruin is. Voeg vervolgens 1 in blokjes gesneden wortel en 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg een scheutje rode wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes en 1 bouillonblokje toe. Laat het geheel kort aan de kook komen en laat het vervolgens 15 minuten pruttelen.

Maak ondertussen de kaassaus. Smelt 50 gram boter. Als de boter gesmolten is voeg je 50 gram bloem toe. Bak dit kort mee. Haal de pan van het vuur. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Roer als de saus de gewenste dikte heeft er 75 gram belegen kaas door. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.

Doe in een ovenschaal (of in 3 eenpersoons ovenschaaltjes) een laagje van het gehakt-groenten mengsel en een laagje lasagne bladen. Vervolgens weer een laagje gehakt-groente mengsel en lasagne bladen. Eindig met een laag kaassaus. Strooi er eventueel nog wat geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

One thought on “Lasagne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top