Spekkoek

Spekkoek

Spekkoek

Ingrediënten: 375 gram boter, 2 zakjes vanillesuiker, 500 gram suiker, 12 eieren, 375 gram bloem, 4 eetlepels spekkoekkruiden (toko)

Verwarm de grill voor op 220 graden. Mix 375 gram boter met 2 zakjes vanillesuiker en 250 gram suiker tot een glanzende massa. Splits 12 eieren. Mix de eidooiers met de resterende 250 gram suiker tot een schuimige massa. Klop de eiwitten stijf. Meng met een garde de boter met de eidooiers en eiwitten. Voeg 375 gram bloem toe. Meng dit luchtig door elkaar. Verdeel het beslag in 2 kommen. Voeg aan één kom 4 eetlepels spekkoekkruiden toe en meng tot je een egaal van kleur beslag krijgt.

Vet een springvorm in van 20 centimeter in. Schep er een laagje van het lichte beslag in en zet de springvorm op de hoogste stand van het rooster in de oven. Na ongeveer 5 minuten haal je de springvorm uit de oven en doe je er een laagje van het kruiden-beslag op. Zet dit vervolgens weer ongeveer 5 minuten in de oven. Ga zo om en om door tot het beslag op is. Na 5 laagjes beslag zet je de springvorm op een lager rooster in de oven. Als het bovenste laagje klaar is kan de spekkoek uit de oven om af te koelen. Smul ze!

0
(106 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top