Lasagne

Lasagne

Lasagne

Ingrediënten: 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 250 gram gehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, 100 gram champignons, 2 tomaten, 1 blikje tomatenpuree, 200 ml bouillon, 25 gram boter, 25 gram bloem, 250 ml melk, peper, 100 gram geraspte kaas, lasagnebladen,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven op 180 graden (gewone oven). Bak 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek in een beetje olie knapperig. Voeg 250 gram gehakt, 1 gesnipperde ui en 1 fijngehakt teentje knoflook toe en bak dit tot de gehakt bruin en los is. Voeg vervolgens 100 gram fijngesneden champignons en 2 in blokjes gesneden tomaten toe. Bak kort tot de champignons een beetje zacht zijn. Voeg 1 blikje tomatenpuree en 200 ml bouillon toe. Roer het goed door en breng het aan de kook. Laat het zachtjes 10 minuten doorpruttelen.

Maak ondertussen de kaassaus. Smelt 25 gram boter. Voeg als de boter is gesmolten 25 gram bloem toe en bak dit kort mee. Voeg vervolgens geleidelijk 250 ml melk toe (of zoveel tot je de gewenste dikte hebt bereikt). Haal het pannetje van het vuur en breng de saus op smaak met een beetje peper. Voeg 100 gram geraspte kaas toe en laat de kaas al roerende smelten.

Doe in twee éénpersoons ovenschaaltjes een laagje gehaktsaus, vervolgens lasagnebladen, een laagje kaassaus, een laagje gehaktsaus, lasagnebladen, weer een laagje gehaktsaus en als laatste een laagje kaassaus. Zet de ovenschaaltjes ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top