Appel-Speculaascake

Appel-Speculaascake

Ingrediënten: 125 gram roomboter, 125 gram suiker, 4 eieren, 125 gram bloem, 1 zakje bakpoeder, 1 zakje sinaasappelsuiker (of vanillesuiker), 200 gram speculaaskoekjes, 1 eetlepel speculaaskruiden, 1 Jonagold appel, 1 eetlepel donkere basterdsuiker,

Verwarm de oven voor op 180 graden (gewone oven). Mix 125 gram boter met 125 gram suiker. Voeg één voor één 4 eieren toe en mix tot een schuimig geheel. Mix er vervolgens 125 gram bloem, 1 zakje bakpoeder en 1 zakje sinaasappelsuiker door en mix tot een goed beslag. Verkruimel 200 gram speculaasjes en mix de kruimels met 1 eetlepel speculaaskruiden en 3/4 in kleine blokjes gesneden appel (geschild) door het beslag. Doe het beslag in een ingevet en gebloemd cakeblik (siliconenvorm is handig). Snij 1/4 van de appel in dunne schijfjes en duw dit voorzichtig boven op het beslag. Strooi er 1 eetlepel donkere basterdsuiker over. Zet het cakeblik ongeveer 55 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake goed afkoelen. Smul ze!

(92 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *