Rijst met Hamlapjes, Wortel en Champignons

Rijst met Hamlapjes, Wortel en Champignons

Rijst met Hamlapjes, Wortel en Champignons

Ingrediënten: rijst, 2 hamlapjes, 1 wortel, bouillon, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 rode paprika, 250 gram champignons, 2 eetlepels bloem, 2 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel ketjap manis,

Aantal personen: 4

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook in bouillon 2 in reepjes gesneden hamlapjes en 1 in plakjes gesneden wortel voor ongeveer 15 minuten. Giet af en bewaar de bouillon en houd de hamlapjes en wortel apart. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden rode paprika toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de hamlapjes, wortels en 250 gram champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 2 eetlepels bloem toe en bak kort mee. Voeg vervolgens geleidelijk 400 ml bouillon toe (wat je nog hebt bewaard). Breng het geheel op smaak met 2 eetlepels chilisaus en 1 eetlepel ketjap manis. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

0
(22 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top