Lasagne

Lasagne

lasagne

Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 250 gram gehakt, 3 bosuien, 1 blik tomaatblokjes, 1 bouillonblokje, 30 gram boter, 30 gram bloem, 300 ml melk, zout, peper, nootmuskaat, 75 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 2 teentjes knoflook en 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gehakt toe en bak tot het rul en bruin is. Voeg vervolgens 3 in ringen gesneden bosuien, 1 blik tomaatblokjes en een verkruimeld bouillonblokje. Laat het 10 minuten pruttelen op laag vuur.

Maak ondertussen de kaassaus. Smelt 30 gram boter, voeg als de boter gesmolten is 30 gram bloem toe en bak kort mee. Voeg vervolgens beetje bij beetje 300 ml melk toe (of zoveel tot je de gewenste dikte hebt). Haal van het vuur af en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer er 75 gram geraspte kaas door en laat de kaas al roerende smelten.

Doe in 2 eenpersoons ovenschaaltjes elk een laagje gehakt-mengsel, vervolgens lasagnebladen, weer een laagje gehakt-mengsel, lasagnebladen en daarna de kaassaus. Strooi als laatste nog wat extra geraspte kaas over de lasagne. Zet de ovenschaaltjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top