Moussaka

Moussaka

Moussaka
Ingrediƫnten: 1 courgette, 1 aubergine, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 300 gram gehakt, piment, munt, kaneel, zout, peper, 500 gram tomaten, 1 blikje tomatenpuree, geraspte kaas,

Aantal personen: 4

Snij 1 courgette en 1 aubergine in de lengte in plakken. Bestrooi met zout en laat het een uur op een schone theedoek liggen. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bak in hete olie 1 in ringen gesneden ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg 300 gram gehakt toe en bak dit rul. Breng op smaak met zout, peper, piment, munt en kaneel. Voeg 500 gram in blokjes gesneden tomaat en 1 blikje tomatenpuree toe. Laat het 10 minuten zachtjes pruttelen. Bak ondertussen de plakken courgette en aubergine op de grill. Doe in een ovenschaal een laagje gehaktmengsel, vervolgens een laagje aubergine, vervolgens nog een laagje gehakt, een laagje courgette en nog een laagje gehakt. Bestrooi eventueel met geraspte kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven zodat de kaas kan smelten. Lekker met een pasta of aardappels. Eet smakelijk!

(8 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top