Indische Rijsttafel

Indische Rijsttafel

Indische Rijsttafel

Heb je één gerecht in gedachten, wordt het gaandeweg het koken een rijsttafel. Lekker!

Aantal personen: 3

Nasi Keboeli
Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, rijst, 1 ei, 1/2 eetlepel ketjap manis,

Kook de rijst van te voren gaar en laat het afkoelen. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg ketoembar, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat naar smaak toe, bak kort mee. Voeg geleidelijk de koude rijst toe en roer goed. Kluts 1 ei en schenk dit bij de rijst. Roerbak tot het ei gaat stollen. Breng de nasi eventueel op smaak met 1 eetlepel ketjap manis.

Ajam Kerrie
Ingrediënten: 1 1/2 kipfilet, 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, koenjit, laos, djinten, ketoembar, 200 ml kokosmelk, 2 maggiblokjes,

Snij 1 1/2 kipfilet in blokjes. Bak de kipfilet blokjes bruin in hete boter. Voeg 2 gesnipperde sjalotjes, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal toe. Roerbak tot de sjalotjes zacht zijn. Voeg naar smaak koenjit, laos, djinten en ketoembar toe en bak even mee. Voeg 200 ml kokosmelk en 2 verkruimelde maggiblokjes toe. Breng al roerende aan de kook en laat het vervolgens 10 minuten op laag vuur pruttelen.

Kipsaté
Ingrediënten: 1 1/2 kipfilet, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus, 1 eetlepel tomatenketchup,

Snij 1 1/2 kipfilet in blokjes. Meng de kipfilet met 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus en 1 eetlepel tomatenketchup. Laat dit zeker een uur marineren. Rijg de kipfilet aan satéstokjes. Gril de kipsaté in de grilpan.

Pindasaus
Ingrediënten: 1 theelepel sambal, 200 ml kokosmelk, 4 eetlepels pindakaas, 1/2 eetlepel ketjap manis, 1/2 eetlepel chilisaus,

Meng op laag vuur 1 theelepel sambal, 200 ml kokosmelk, 4 eetlepels pindakaas, 1/2 eetlepel ketjap manis en 1/2 eetlepel chilisaus. Laat langzaam aan de kook komen en warm het geheel goed door.

Eet smakelijk!

0
(34 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

2 thoughts on “Indische Rijsttafel

 1. Beste Anja,
  Dit ziet er ook al weer heerlijk uit, dus ga ik binnenkort ook proberen.Wel even een vraag; er wordt een aantal kruiden vermeld zonder aan te geven welke hoeveelheid ongeveer nodig is. Het is naar smaak, maar ja, dat is voor mij vooraf moeilijk in te schatten. Is in dat soort gevallen 1 theelepel een goed uitgangspunt? Welke hoeveelheid gebruik jij meestal? Bij voorbaat dank voor jouw reactie.Leo

  1. Het was zeker lekker, de pannen waar schoon op!

   De hoeveelheden die ik gebruik weet ik niet exact. Meestal strooi ik maar wat in de pan, maar meestal is het ongeveer een theelepel of 1 1/2 theelepel en sowieso proeven (beter iets te weinig want erbij doen is makkelijker dan er afhalen)

   Groetjes Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top