Risotto met Prei en Spek

Risotto met Prei en Spek

Risotto met Prei en Spek

Ingrediënten: 100 gram plakjes ontbijtspek, 2 prei, 2 teentjes knoflook, scheutje witte wijn, 250 gram risotto, 1 liter kippenbouillon, 50 gram geraspte kaas, bieslook,

Aantal personen: 4

Bak 100 gram plakjes ontbijtspek knapperig. Haal het spek uit de pan en houd apart. Bak in het achtergebleven vet 2 in ringen gesneden preien met 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de prei zacht is. Voeg een scheutje witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg 250 gram risotto toe en bak kort mee. Voeg beetje bij beetje 1 liter kippenbouillon en laat op laag vuur op nemen door de risotto rijst. Voeg als laatste 50 gram geraspte kaas, de in stukjes gesneden gebakken spek en wat bieslook toe. Laat de kaas in de risotto smelten. Eet smakelijk!

(17 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top