Kipfilet met Uien-speksaus uit de Oven

Kip

Kipfilet met Uien-speksaus uit de Oven

Kipfilet met Uien-speksaus uit de Oven
Ingrediënten: 8 plakjes ontbijtspek, 3 kipfilets, 2 uien, peterselie, 150 ml kookroom, scheutje witte wijn, 1 blokje groentebouillon, geraspte oude kaas,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bak in een hete koekenpan 8 plakjes ontbijtspek tot het knapperig is. Schep uit de pan en bak in het achtergebleven vet 3 kipfilets om en om bruin. Haal ook de kipfilet uit de pan en leg de kipfilets in een ovenschaal. Bak nu in het achtergebleven vet 2 gesneden uien tot het zacht is voeg er 1 hand fijngehakte peterselie toe. Roer dit goed door. Voeg een scheut witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg 150 ml kookroom toe en verkruimel er 1 blokje groentebouillon boven. Breng kort aan de kook. Roer er wat geraspte kaas door de saus en laat het smelten. Giet de saus over de kipfilets. Strooi over de kipfilets geraspte oude kaas naar smaak en leg de ontbijtspek er op. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven op 175 graden voor ongeveer 25 tot 30 minuten. Erbij hebben we er aardappelwafels en een salade gegeten. Eet smakelijk!

0
(686 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top