Indische Rijsttafel

Indische Rijsttafel

Indische Rijsttafel

Vandaag mijn verjaardag gevierd en er bleven eters. Met een aangesloten fornuis hebben we vanochtend al de lekkerste dingen voorbereid voor de rijsttafel. We hadden nasi keboeli, babi tjien, frikadel pan en rookworst smoor. Hieronder vind je de recepten,

Nasi Keboeli
Ingrediënten: 2 uien, 6 teentjes knoflook, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, rijst (1 pak van 400 gram gekookt en koud laten worden), 3 eieren, sambal, ketjap manis,

Bak 2 gesnipperde uien met 6 fijngehakte teentjes knoflook en 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg ketoembar, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat naar smaak toe, bak kort mee. Voeg geleidelijk de koude rijst toe en roer goed. Kluts 3 eieren en schenk dit bij de rijst. Roerbak tot de eieren gaan stollen. Breng de nasi eventueel op smaak met sambal en ketjap manis.

Babi Tjien
Ingrediënten: 700 gram speklappen, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 eetlepel zwarte bonensaus, 2 eetlepels ketjap manis, 50 ml water, gemberpoeder, ketoembar, minifriet chips,

Bak in hete olie 700 gram in blokjes gesneden speklappen bruin en knapperig (haal eventueel teveel aan vet tijdens het bakken weg). Schep de speklapjes uit de pan en bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui glazig is. Voeg 1 eetlepel zwarte bonensaus, 2 eetlepels ketjap manis, 50 ml water, gemberpoeder en ketoembar toe. Roer goed door tot het een mooie saus is. Doe de speklapjes weer terug in de pan en schep het door de saus. Laat het geheel op laag vuur in 5 minuten goed doorwarmen. Strooi over de babi tjien nog wat minifriet (chips).

Frikadel Pan
Ingrediënten: 125 ml melk, 1 bouillonblokje, 500 gram gehakt, 1 eetlepel ketjap manis, 2 eetlepels aardappelpuree, 2 eieren, nootmuskaat, kruidnagelpoeder,

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm 125 ml melk en los hier een bouillonblokje in op. Laat de melk afkoelen. Meng 500 gram gehakt met 1 eetlepel ketjap manis, 2 eetlepels aardappelpuree, 2 geklutste eieren, nootmuskaat, kruidnagelpoeder en de melk toe. Doe het gehakt in een ingevette ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Rookworst Smoor
Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 100 ml Samasaya kecap manis (ketjap manis), nootmuskaat, kruidnagelpoeder, 1 rookworst,

Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui zacht is. Breng op smaak met nootmuskaat en kruidnagelpoeder en bak de kruiden kort mee. Voeg 100 ml ketjap manis toe. Zet het vuur laag en leg de rookworst in de saus. Laat het geheel 20 minuten op laag vuur smoren.

0
(41 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top