Dichte Appeltaart

Dichte Appeltaart

Dichte Appeltaart

Ingrediënten: 100 gram suiker, 200 gram roomboter, 300 gram bloem, 1 zakje citroensuiker, 4 Jonagold appels, kaneel, speculaaskruiden, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, 1 scheutje citroensap, 1 eetlepel appelstroop, 150 gram roomboter, 150 gram suiker, 3 eieren, 150 gram bloem, 1 zakje vanillesuiker,

Kneed 100 gram suiker, 200 gram zachte roomboter, 300 gram bloem en 1 zakje citroensuiker tot je een deegbal hebt. In het begin blijft het enorm brokkelen, maar als je nog even door gaat wordt het een goede deegbal. Verpak de deegbal in huishoudfolie. Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een springvorm van 22 centimeter in en bekleed met het deeg.

Schil 4 Jonagold appels, haal het klokhuis eruit en snij de appel in blokjes. Meng de appels met kaneel, speculaaskruiden, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, 1 eetlepel appelstroop en een scheutje citroensap. Laat de appels 10 minuten rusten en doe het dan in de springvorm.

Maak een cakebeslag. Mix hiervoor 150 gram suiker met 150 gram boter. Voeg één voor één 3 eieren toe en mix tot een luchtig en licht beslag. Voeg vervolgens 150 gram bloem en 1 zakje vanillesuiker toe. Mix tot een goed beslag. Bedek de appels met het cakebeslag. Zet de appeltaart vervolgens ruim 1 uur in de voorverwarmde oven. Smul ze!

(113 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top