Lasagne

Lasagne

Lasagne

Ingrediënten: 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 300 gram gehakt, 1 wortel, 250 gram champignons, 1 blik tomaatblokjes, 1 bouillonblokje, 25 gram boter, 25 gram bloem, 400 ml melk, 75 gram geraspte kaas, lasagnebladen,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Voeg 1 gesnipperde ui en 2 fijngehakte teentjes knoflook toe en bak tot de ui zacht is. Voeg 300 gram gehakt toe en bak tot het rul en bruin is. Voeg vervolgens 1 in blokjes gesneden wortel en 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de wortels zacht is. Voeg 1 blik tomaatblokjes en 1 verkruimeld bouillonblokje toe en laat de saus 10 minuten pruttelen op laag vuur.

Smelt 25 gram boter. Voeg 25 gram bloem toe en bak kort mee. Haal van het vuur af en voeg geleidelijk 400 ml melk toe. Roer er ongeveer 75 gram geraspte kaas door.

Doe in een ovenschaal een laagje gehakt-tomatensaus, vervolgens een laag lasagnebladen, een laagje gehakt-tomatensaus en nog een laagje lasagnebladen. Eindig met de kaassaus. Strooi er eventueel nog wat geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top