Boerenkool Stamppot en Rookworst Smoor

Boerenkool Stamppot en Rookworst Smoor

Ingrediënten: 750 gram vastkokende aardappels (geschild), zout, 2 potjes Hak boerenkool, 1 ui, 1 teentje knoflook, 100 ml ketjap manis, nootmuskaat, kruidnagelpoeder, 1 rookworst,

Aantal personen: 4

Kook de aardappels beetgaar in kokend water met wat zout. Kook de boerenkool in het eigen vocht op laag vuur gaar. Bak 1 gesnipperde ui met 1 teentje knoflook tot de ui zacht is. Voeg 100 ml ketjap manis en nootmuskaat en kruidnagelpoeder (naar eigen smaak) toe. Zet het vuur laag en leg de rookworst in de saus. Laat het geheel 20 minuten op laag vuur smoren. Giet de aardappels af en stamp de boerenkool met eventueel met een klontje boter erdoor. Serveer de boerenkool met de rookworst smoor.

(16 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*