Stoofvlees

Stoofvlees

Stoofvlees
Ingrediƫnten: 1 kilo rundervlees, bloem, zout, peper, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 wortel, 150 ml rode wijn, 200 ml bouillon, 1 laurierblaadje

Aantal personen: 4

Snij 1 kilo rundervlees in blokjes en wentel door zout, peper en bloem. Bak het rundvlees bruin en schep het uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 in plakjes gesneden wortel tot de ui zacht is. Giet er 150 ml rode wijn toe en laat de alcohol verdampen. Doe het rundvlees terug in de pan. Voeg 200 ml bouillon (of zoveel tot het vlees onderstaat) en 1 laurierblaadje toe. Breng het aan de kook en zet vervolgens het vuur laag. Laat het geheel minstens 1 1/2 uur op laag vuur pruttelen. Lekker met een salade en krieltjes. Eet smakelijk!

0
(37 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top