Dichte Appeltaart

Dichte Appeltaart

Dichte Appeltaart

Dichte Appeltaart

Ingrediënten: 100 gram suiker, 200 gram boter, 300 gram bloem, 3 Jonagold appels, kaneel, speculaaskruiden, 2 eetlepels suiker, 1 scheutje citroensap, appelstroop, 150 gram boter, 150 gram suiker, 3 eieren, 150 gram bloem, 1 zakje kaneelsuiker, speculaaskruiden,

Kneed 100 gram suiker, 200 gram zachte boter en 300 gram bloem tot je een deegbal hebt. In het begin blijft het enorm brokkelen, maar als je nog even door gaat wordt het een goede deegbal. Verpak de deegbal in huishoudfolie. Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een springvorm van 22 centimeter in en bekleed met het deeg.

Schil 3 Jonagold appels, haal het klokhuis eruit en snij de appel in blokjes. Meng de appels met kaneel, speculaaskruiden, 2 eetlepels suiker en een scheutje citroensap. Laat de appels 10 minuten rusten en doe het dan in de springvorm. Bestrijk de appels met een klein beetje appelstroop.

Maak een cakebeslag. Mix hiervoor 150 gram suiker met 150 gram boter. Voeg één voor één 3 eieren toe en mix tot een luchtig en licht beslag. Voeg vervolgens 150 gram bloem, 1 zakje kaneelsuiker en speculaaskruiden toe. Mix tot een goed beslag. Bedek de appels met het cakebeslag. Zet de appeltaart vervolgens 1 uur in de voorverwarmde oven. Smul ze!

0
(261 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

4 thoughts on “Dichte Appeltaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top