Penne met Tomaten- en Kaassaus

Penne met Tomaten- en Kaassaus

Penne met Tomaten- en Kaassaus
Ingrediƫnten: 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 1 theelepel sambal, 1 blik tomaatblokjes, 1/2 bouillonblokje, 25 gram boter, 2 eetlepels bloem, 250 ml melk, 75 gram kaas, witte peper, zout, nootmuskaat, penne,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 1 blik tomaatblokjes toe en breng op smaak met 1/2 bouillonblokje. Laat de saus 10 minuten op laag vuur pruttelen. Smelt 25 gram boter in een andere pan. Voeg, als de boter is gesmolten, 2 eetlepels bloem toe en bak al roerend mee. Voeg daarna beetje bij beetje 250 ml melk toe. Haal de pan van het vuur. Breng de saus op smaak met witte peper, zout en nootmuskaat. Roer 75 gram geraspte kaas door de saus. Laat de kaas smelten. Roer de kaassaus door de tomaatsaus. Roer er de penne door. Schep de saus in een ovenschaal. Strooi geraspte kaas over de saus. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

(18 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top