Babi Tjien

Babi Tjien

Babi Tjien
Ingrediënten: rijst, 700 gram speklappen, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 eetlepel zwarte bonensaus, 2 eetlepels ketjap manis, 50 ml water, gemberpoeder, ketoembar, minifriet chips,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak in hete olie 700 gram in blokjes gesneden speklappen bruin en knapperig (haal eventueel teveel aan vet tijdens het bakken weg). Schep de speklapjes uit de pan en bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui glazig is. Voeg 1 eetlepel zwarte bonensaus, 2 eetlepels ketjap manis, 50 ml water, gemberpoeder en ketoembar toe. Roer goed door tot het een mooie saus is. Doe de speklapjes weer terug in de pan en schep het door de saus. Laat het geheel op laag vuur in 5 minuten goed doorwarmen. Serveer de babi tjien met rijst en sperziebonen. Strooi over de babi tjien nog wat minifriet (chips). Eet smakelijk!

0
(49 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top