Lasagne

Lasagne

lasagne
Ingrediënten: 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 300 gram gehakt, 1 wortel, 250 gram champignons, 1 blik tomaatblokjes, 250 ml bouillon, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels chilisaus, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, 75 gram geraspte kaas, lasagnebladen,

Aantal personen: 4

Bak op laag vuur langzaam 250 gram dobbelsteentjes uit met 1 gesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm. Voeg als de ui zacht is 300 gram gehakt toe en bak dit bruin. Voeg 1 in blokjes gesneden wortel en 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Laat 10 minuten op zacht vuur gaarder worden. Voeg 1 blik tomaatblokjes, 250 ml bouillon, 2 eetlepels ketjap manis en 2 eetlepels chilisaus toe. Laat de saus op middelhoog vuur indikken. Verwarm de oven ondertussen op 180 graden (hetelucht).

Maak de kaassaus door 50 gram boter te smelten. Voeg 50 gram bloem toe en bak dit kort mee. Voeg geleidelijk 500 ml melk toe. Haal de saus van het vuur als het de gewenste dikte heeft bereikt. Voeg 75 gram kaas toe en laat de kaas al roerende smelten.

Doe in een ovenschaal een laagje gehakt-tomaatsaus, een dun laagje kaassaus en een laagje lasagnebladen (in mijn geval geplette penne), daarna opnieuw een laagje gehakt-tomaatsaus, een laagje lasagnebladen en eindig als laatste met gehakt-tomaatsaus en kaassaus. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(8 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

One thought on “Lasagne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top