Boerenkool met Gehaktballen in Luikse Saus

Boerenkool met Gehaktballen in Luikse Saus

Boerenkool met Gehaktballen in Luikse Saus
Ingrediƫnten: 3 gehaktballen, 1 flinke ui, 500 ml bouillon, 2 eetlepels appelstroop, 75 gram rozijnen, 2 potjes boerenkool, 800 gram vastkokende aardappels, klontje boter, zout,

Aantal personen: 3

Bak 3 gehaktballen rondom bruin in hete boter. Haal de gehaktballen uit de pan en houd ze apart. Bak in de boter 1 flinke gesnipperde ui tot het goudbruin is. Zet ondertussen op laag vuur de boerenkool op en in koud water met wat zout de aardappels. Voeg bij de ui 500 ml bouillon, 2 eetlepels appelstroop en 75 gram rozijnen toe. Laat de saus aan de kook komen. Zet het vuur lager en leg de gehaktballen terug in de pan. Laat de saus in ongeveer 15 minuten op laag vuur indikken. Giet de aardappels af als ze gaar zijn. Voeg de boerenkool en een klontje boter toe en stamp het tot een stamppot. Serveer de boerenkool met de gehaktballen en Luikse saus. Eet smakelijk!

0
(29 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top